img {visibility:hidden;}'; } ?>

Op 1 Juli zijn we met almost Modern verhuisd naar het net opgeknapte gebouw genaamd 'het Schieblock'. Dit nieuw leven ingeblazen gebouw is een initiatief van het architecten bureau Z.U.S en project ontwikkelaars Codum. Hier is meer informatie te vinden over dit pand.
Z.U.S. en Codum hebben ons gevraagd om de identiteit van het pand te verzorgen. Dit hebben we aangegrepen om onze standaard manier van ontwerpen te doorbreken. Het gebouw dat is ontworpen door Brouwer en Deurvorst ademt modernisme vanuit al zijn kieren. In Rotterdam staan ook de gebouwen 'de Doelen' en 'de Bijenkorf' die uit dit tijdperk komen (+/- 1955), de wederopbouw. Aan de hand hiervan wilden we graag een beeldmerk maken die net als bij 'de Doelen' en 'de Bijenkorf' een aanvulling wordt op het woordmerk. Ik geloof dat we nog nooit zo hard hebben lopen ploeteren om tot een eindresultaat te komen. Normaal gesproken ligt onze kracht juist in het snel tot een eerste stap te komen om vandaar uit secuur de verdere stappen uit te voeren, nu duurde het een paar weken voordat we die eerste stap überhaupt maakten.
Na verschillende wegen kwamen we via de Tangram bij een behoorlijk abstract beeldmerk dat bestaat uit een vierkant dat diagonaal door tweeën is gedeeld. Door deze twee delen los van elkaar te trekken en iets te verschuiven kan het vierkant net het abstracte ontduiken zonder het los te laten.

Foto door Rubén Dario Kleimeer